piątek, 5 września 2014

Chrupiąca sałatka warzywna

Pyszna chrupiąca suróweczka. Tak po prostu do pochrupania ale doskonała również jako dodatek do obiadku lub też mięska z grilla. Sałatkę można sropić oliwa lub dowolnym ulubionym olejem.

składniki:

5-6 średnich ogórków gruntowych
1 czerwona papryka
1 duża cebula
kilka liści kruchej sałaty lodowej
mały pęczek natki pietruszki
oliwa do skropienia
sól czosnkowa Kamis do smaku

Paprykę pokroić w średnią kostkę. Ogórki obrać ze skórki i również pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki. Następnie dodać porwaną sałatę. Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać skropić oliwą i do smaku doprawić solą czosnkową.




Paprykujemy 5

2 komentarze: